Historikk

Ons. 25. apr. 2012 Jimi & The Double Of Trouble (Dk)

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

På onsdag får vi besøk fra Danmark, nemlig JIMI & THE DOUBLE OF TROUBLE, et nytt bekjentskap for Sandnes Bluesklubb, et meget bra band som spiller energisk på scenen. De er et tribute band til Jimi Hendrix og Stevie Ray Vaughan. Her er tre utmerkede danske musikere med mye energi. Denne energiske trioen har eksistert siden 2005, de har også hatt navnet "Papas Out Late."

Bandmedlemmer:
Jimmy Guldbæk - vokal og gitar
Dennis O Nielsen - vokal og bass
Thomas Vadmann - vokal og trommer

VI GLEDER OSS SOM VANLIG TIL EN NY KJEMPE KONSERT.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 18. apr. 2012 Fidibus

Fidibus

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Det nok en gang duket for Fidibus i Sandnes Bluesklubb, Sandnes Brygge kl. 2030. Med kompakt komp, toppet med heftig blåserrekke, oppstår det garantert fare for bakoversveis.

Fidibus presenteres smårufset retro- og fengende jazzrock, funk, blues og smektende soul- det hele drevet fram av et kompakt komp og toppet av en tett hornseksjon som røsker skikkelig tak i deg.

Bandet ble startet av elever på Tastaveden Skole i Stavanger i 1969. Navnet Fidibus, som de tviholder på, betyr egentlig fyrtøy. Eksempelvis flisen som man brukte til å tenne i ovnen/peisen med hvis fyrstikker manglet. Navnet henspiller også på bandets målsetting, nemlig å skape varme gjennom å levere kvalitetsmusikk som svinger.

Idémaker til navnet, og blant initiativtakerne til å etablere bandet, er Mr. Bluesman himself, Reidar Larsen. Fidibus var Reidars aller første band, og utgjorde starten på hans lange og flotte karriere. Bandets tidlige epoke tok slutt i første halvdel av 70-årene, da medlemmene etterhvert skulle dra i militæret, til studier etc. Daværende saksofonist, Cato Guldberg, har senere solgt plassen sin dyrt- til broren Hans Jacob. Inntil 2004 var Fidibus en høyst sporadisk attraksjon, med ca. 10 år mellom hver opptreden. Men siden den gang har vi holdt sammen permanent, og utgjør nå et veletablert band.

Bandmedlemmer:
• Sigve Andersen, trompet
• Helge Edland, gitar
• Hans-Jacob Guldberg, tenorsaksofon
• Steinar Oldereide, tangenter
• Sten Larsen, trombone
• Stein Egil Hana, trommer
• Inge Nilsen, vokal
• Leiv M. Grøtte, bass

VI GLEDER OSS SOM VANLIG TIL EN NY KJEMPE KONSERT.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 11. apr. 2012 The Booze Brothers

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Da får vi et gjensyn med våre svenske venner Booze Brothers. Dette svenske bandet har eksistert siden 1985 og turnert i Sverige, Danmark og Norge. De har spilt på festivaler og klubber og er godt likt der de spiller. Musikken er blues påvirket av storheter som B B King, Stevie Ray Vaughn, Elmore James og Otis Rush, og de lar seg også lett rive med på låter av mer rocka karakter, spesielt hvis det er låter av ZZ Top, Rolling Stones eller Status Quo. Med andre ord blir dette en tung, svett kveld som får garantert foten til å gå. Bandet har gitt ut to svært bra plater som det muligens blir en anledning til å kjøpe denne kvelden.
VI GLEDER OSS SOM VANLIG TIL EN NY KJEMPE KONSERT ETTER PÅSKE.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 04. apr. 2012 Hard Luck Blues Band

Hard Luck Blues Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Onsdagen før påske avslutter vi med et av landets ypperste liveband. Med ODDVAR "SOL" SOLHEIM i spissen som norgesmester på bluesgitar blir det atter en gang en kjempekveld. Dette lokale (jada, vi kaller de lokal selv om medlemmene bor veldig spredt utover fylket) gruppa er kjent som et meget sterkt liveband og spiller hos oss minst en gang i året. Røttene ligger i tradisjonell svart blues, og publikum serveres; Chicago- og Texas-blues, samt Delta-blues fra 20-30-tallet. De selvkomponerte låtene fungerer bra sammen med det mer klassiske utvalget på repertoaret.
Bandmedlemmer:
• Vokal: Svein Ole Fjelde
• Gitar: Oddvar 'Sol' Solheim
• Munnspill: Arnt Ove Kvernenes
• Bass: Thomas Ognedal Matre
• Trommer: Vidar Støyva

VI GLEDER OSS SOM VANLIG TIL EN NY KJEMPE PÅSKE KONSERT.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 28. mars 2012 Jam med Reidar Larsen

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Vi skal denne gangen ha Jam med: Reidar Larsen, Slim Zahl, Roald Brekke Og Atle Strøm Som Grund Komp Og Kapellmestre. Det er nok mange som gleder seg til en slik kveld med meriterte bluesmusikere som dette. Vi har etterhvert hatt mange jam sessions og det er alltid like hyggelig å høre at det er så mange av klubbens medlemmer (og andre) som har interesse for og glede av å spille blues. Kom og hør hvordan det lyder når lokale musikere som ikke spiller sammen til vanlig, trakterer instrumentene. Ønsker du å delta så gi beskjed til en av kapellmestrene eller i døra ved ankomst. Vel Møtt!!!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)