Historikk

Lør. 18. sep. 2010 Fidibus

Fidibus

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Full fres fra Fidibus.

Denne lørdagen blir det igjen full gang på SANDNES BRYGGE når vi igjen får storslått underholdning i vår storstue. Greier du å holde deg i ro når disse gutta setter igang så oppsøk en spesialist på ett eller annet.

Fidibus (http://www.fidibus.biz ) presenteres smårufset retro- og fengende jazzrock, funk, blues og smektende soul- det hele drevet fram av et kompakt komp og toppet av en tett hornseksjon som røsker skikkelig tak i deg.

Bandet ble startet av elever på Tastaveden Skole i Stavanger i 1969. Navnet Fidibus, som vi tviholder på, betyr egentlig fyrtøy. Eksempelvis en flis som man brukte til å tenne i ovnen/peisen med hvis fyrstikker manglet. Navnet henspeiler også på bandets målsetting, nemlig å skape varme gjennom å levere kvalitetsmusikk som svinger.

Idémaker til navnet, og blant initiativtakerne til å etablere bandet, er Mr. Bluesman himself, Reidar Larsen. Fidibus var Reidars aller første band, og utgjorde starten på hans lange og flotte karriere. Bandets tidlige epoke tok slutt i første halvdel av 70-årene, da medlemmene etterhvert skulle dra i militæret, til studier etc. Daværende saksofonist, Cato Guldberg, har senere solgt plassen sin dyrt- til broren Hans Jacob. Inntil 2004 var Fidibus en høyst sporadisk attraksjon, med ca 10 år mellom hver opptreden. Men siden dengang har vi holdt sammen permanent, og utgjør nå et veletablert band.

Bandmedlemmer:
Sigve Andersen, trompet
Hans-Jacob Guldberg, tenorsaksofon
Sten Larsen, trombone
Inge Nilsen, vokal
Helge Edland, gitar
Steinar Oldereide, tangenter
Stein Egil Hana, trommer
Leiv M. Grøtte, bass

Bandets hjemmeside
http://www.fidibus.biz/

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 15. sep. 2010 Never The Bride

Never The Bride

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Britiske NTB er en unik live opplevelse med en av rockens fremste kvinnelige vokalister. Nikki Lamborn fronter et band bestående av sin musikalske samarbeids partner Brezzy og et knippe fantastiske musikere med lang fartstid sammen med artister som Alvin Lee, Rory Gallhager, Elton John, Faitless og mye mye mer. The Who Roger Daltery og Zepplins Robert Plant er noen storheter som har jobbet tett med NTB

http://www.youtube.com/watch?v=Kk_z7A9__Qc

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 08. sep. 2010 Pappa Svein Bluesband

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Pappa Svein Bluesband

Pappa” Svein Arild Berntsen har siden 1996 stått i bresjen for sine musikalske sønner på bluesscener landet rundt. Bandet har to ganger vært en del av programmet under Festspillene i Nord-Norge. Bandet har ”satt fyr på” klubber som Ovenpaa i Stavanger og Muddy Waters i Oslo; og denne gang på SANDNES BRYGGE. Vokalisten og bluesharpisten Svein Arild Berntsen er bandets frontfigur. Den allsidige senjakunstneren er med sin utadvendte sceneopptreden en publikumsattraksjon i seg selv, og bak seg har han et svært erfarent lag. Repertoaret til Pappa-Svein Bluesband er i 2010 satt sammen av en del av bandets egenkomponerte stoff, mikset med egne tolkninger av perler fra noen av den blå musikkens mestere.

Gruppa regnes i dag som et av Nord-Norges beste LIVE-band innen sjangeren. Musikken bygges rundt standardblues som smeltes sammen med R&B og jazz, noe som plasserer dem i et spennende skjæringspunkt rent musikalsk. Spillegleden og kjemien mellom musikerne stemmer og bandet er kjent for å ta av fra første låt.

Publikum får også vite at her har man ikke bare A4-blues å forholde seg til. Selv om musikken henter elementer fra jazz og rock, er det alltid en blå tråd gjennom det hele. Før musikerne forlater scenen hagler det med musikalske ruller og spagater. Humør og galskap...

Til og med pitbullen blir rørt.

Bandmedlemmer:
'Pappa' Svein Arild Berntsen - vokal, munnspill
Espen Elverum Jakobsen - gitar, vokal
Ole Morten Sørensen - tangenter, vokal
Christer Solheim Henriksen - bass
Gjermund Nilssen - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 01. sep. 2010 Hard Luck Blues Band

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Hard Luck Blues Band
Denne lokale (jada, vi kaller den lokal selv om medlemmene bor veldig spredt utover fylket) gruppa er kjent som et meget sterkt liveband. Røttene ligger i tradisjonell svart blues, og publikum serveres Delta-blues fra 20-30-tallet og Chicago- og Texas-blues. De selvkomponerte låtene fungerer bra sammen med det mer klassiske utvalget på repertoaret.
De har gitt ut tre meget bra plater med både eget og andres stoff, bortsett fra på den tredje platen som besto utelukkende av selvlaget materiale. Platene kan sikkert bli å få kjøpt i pausen for de av oss som venter med lengsel på å få dem med i samlingen! For det er noe eget med signerte plater, ikke sant? Så kom og få med deg denne konserten hos oss. Du vil helt sikkert ikke angre!

Bandmedlemmer:
Svein Ole Fjelde - vokal
Oddvar 'Sol' Solheim - gitar
Arnt Ove Kvernenes - Munnspill
Thomas Ognedal Matre - bass
Vidar Støyva - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 25. aug. 2010 Mason Ruffner

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Da er det enda en gang duket for en artist som er kjent utover de fleste landegrenser, på SANDNES BRYGGE, MASON RUFFNER, denne gang som trio med norsk backing.
Mason har gitt ut mange plater, sjekk ut hans discografi på http://www.masonruffner.com/Discography/Discography.htm
Mason Ruffner kommer opprinelig fra Ft. Worth i Texas. Etter hvert bodde han en periode i California og etterpå i New York før han slo seg ned i New Orleans på slutten av 70 tallet. Sin første plate gav han ut i 85. Denne plata inneholdt hans egne låter og New York Daily News skrev: ”Hvor har denne gutten gjemt seg hen? Vi trenger slike som Mason Ruffner! En av årets 10 beste album! Noen år senere har Mason sitt eget band; The Blue Rockers, som ble ett veldig populært band og de spillte med bla. Lightnin' Hopkins, John Lee Hooker, Memphis Slim. Bandet hadde også besøk på scenen av bla. Bruce Springsteen, Jimmy Page, Carlos Santana og Stevie Ray Vaughan. Dette kommer til å bli en kjempekveld, gå ikke glipp av denne glimrende gitarist.
VEL MØTT!!!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)