Program

Ons. 23. jan. 2019 Joe Rusi Band

Joe Rusi Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Joe Rusi : Vokal og gitarFrank Øverland : BassKjell Martin Sirnes : Trommer

Denne onsdagen får vi et gjensyn med Joe Rusi Band. 4. desember 2015 slippte Joe Rusi sitt solo debutalbume ”Who I Am” (BIGHCD1502) på Big H Records (CD og digitalt). Albumet er spilt inn i New Orleans med legender som Johnny Vidacovich (trommer), John Papa Gros (piano), James Singleton, Doug Belote og George Porter Jr (bass, the Meters) i kompet. Arne Skage Jr. (Reidar Larsen og Rita Eriksen) har produsert disse låtene som er spilt inn i the Music Shed i New Orleans våren 2015. Joe Rusi er i front med eminent gitarspill og sjelfull vokal som får fram heten, fuktigheten og rytmene fra the Crecent City. Låtene på albumet er et knippe egenkomponerte låter som syder av Louisiana soul, blues og r&b. I tillegg serverer Joe og bandet et par klassiske coverlåter fra New Orleans legender som Earl King og Allen Touissaint. Sistnevnte døde nylig og Joe sin versjon av ”Brickyard Blues” er en strålende hyllest til Allen Touissant og musikktradisjonen fra the Big Easy. Joe begynte å spille fiolin og piano da han var 6 år gammel, gitar da han var 10 år og ble profesjonell musiker som 15 åring. I 2001 flyttet han til Flekkefjord og har siden vært aktiv i musikkmiljøet på Sørlandet. Han har vært en svært aktiv musiker på klubb- og festivalscener i Norge og har også turneert utenlands (bl.a. USA-turne i 2012). Han jobber også som rektor på Lund kulturskole. ” Dette er blues på sitt beste - upolert og usminket, ekte og ærlig og med et akkurat passe røft tilsnitt. Når Joe Rusi legger riffene i bånn og trøkker til med sin kraftige og passe rå røst, kan man bli henført tilbake til bluesmusikkens røtter.” Farsund Avis “Spilleglede som smitter over publikum, brilijant musiker.”- Elvebyen Bluesklubb "Joe Rusi - haunting tunes and guitar work, soulful singing.”- Dan Bowden (Electric Blues Guitar Workout) "Joe Rusi's guitar playing is simply great." Rick Peckham (Assistant Chair of the Guitar Department, Berklee College of Music) Joe har tidligere gitt ut et live-album og en EP men tar med denne utgivelsen steget helt ut og presenterer et fullt album med i hovedsak egen musikk. Siden 2013 har han også vært å høre på Radio Kvinesdal med ”Blues med Rusi”. Han har også blitt tildelt det prestisjetunge ”Celebrity Scholarship” av Berklee Collage of Music og fått Masters Certificate in Songwriting and Guitar (panel besående av bl.a. Steve Vai, Paul Simon, Herbie Hancock og Mark Mothersbaugh).


Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)Ons. 30. jan. 2019 Tidemanns Blue

Tidemanns Blue

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:


 • Preben Brun Henriksen - vokal, trompet

 • Kjetil Hatleskog - gitar

 • Jan Erik Torkildsen - rytmegitar

 • Knut Inge Sørvåg - tangenter

 • Helge Egeland - bass

 • Øyvind Kallevik - trommer

Så er Preben tilbake igjen med gjengen i Tiedemanns Blue. Sist di spilte hos oss var i 2016. Her blir det garantert masse trøkk og blues med stor humørfaktor. Som vanlig vil det nok også vanke noen musikalske overraskelser.


Pris: kr. 150 ,- (Medlemmer kr. 100,-)Ons. 06. feb. 2019 Fidibus

Fidibus

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:


 • Sigve Andersen, Trompet

 • Hans-Jacob Guldberg, Tenorsaksofon

 • Sten Larsen, Trombone

 • Inge Nilsen, vokal

 • Helge Edland, gitar/vokal

 • Steinar Oldereide, tangenter/vokal

 • Leiv Grøtte, bass/vokal

 • Stein Hana, trommer

Det ligger alltid an til bråmuntre kvelder når Fidibus er på scenen, som de er hver bidige vår, sommer, høst og vinter. Bare så det er sagt; du går ikke forbi en konsert med Fidibus. Du omfavner den, med lengselens hete styrke. Dette bandet er som en gammel vulkan i levende live. Det brenner, syder og koker. Musikken lever. Fidibus er et omhyggelig band som gjør tingene grundig. Så har de også en varm appell blant alle som har levd med 60-, 70- og 80-tallet. Fra denne epoken henter vi musikken, og gjerne også før eller senere. Steely Dan, Chicago, Van Morrison, Stones og mye annen vellyd. En deilig samling musikkhistorie, raffinert tolket og med ville brottsjøers trøkk. Her blir perlene løftet frem på hedersstol som de er, eller de har vært gjennom disseksjonsbenken og serveres i ny drakt. Grå stenk i barten, javisst. Men vi sliter så visst ikke sofaen. Vi klatrer i trærne. Leker på trampoline, disser og karusell. Guttespreke herrer med en grunnstamme fra Tasta og en flott gjeng håndplukket fra beste Pedersgadå, Egenes og Mariéro. Åtte karer som driver med alt annet enn kalosjemyk tassing. Fidibus er alltid klare for skumringsblått interiør men svinger til gjengjeld som et gallisk cocktailparty. Blod, svette og tårer. Musikken slår like inn i hjernen din. Etablerer samhørighet med natur, land og folk. Her får du alt. Bank i bordet. Det sitter folk og venter der ute, fanskaren er stor. Nå er tiden inne.


Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)Ons. 13. feb. 2019 GB Blues Express

GB Blues Express

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:


 • Geir "Milkman" Bertheussen – Vokal og munnspill

 • Kai-Sverre Fjellberg (Sugar Kay) - Gitar

 • Trond Hansen (Boogieman) – Bass

 • Kåre Amundsen (Lefty) – Trommer

GB Blues Express er et hardtsvingende bluesband fra Nord-Norge frontet av blueslegenden Geir “The Milkman” Bertheussen tidligere også kjent som NoFish. Bandet baserer utrykket sitt på Chicagobluesen, men elementer av jumpblues, deltablues, og swamprock kjennes igjen fra repertoairet. Bandet har 4 utgivelser bak seg, 2 live skiver og 2 studioskiver. Den siste skiva deres “Hits You Like A Train” ble spilt inn i 2012 og høstet strålende kritikker både fra bluesmiljøet og ellers i aviser. Bandet er nå aktuell med en 5. utgivelse, en liveinnspilling fra Shack Up Inn i Clarksdale. Innspillingen ble gjort på klubben Juke Joint Chapel scene med store artister innen blues, både internasjonale og norske. Geir Bertheussen selv har vært utøvende bluesmusiker i 25 år.


Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)Ons. 20. feb. 2019 The Blue Chordettes

The Blue Chordett

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:


 • Gorm Haagensen: Bass

 • Morten Danielsen: Vokal

 • Tore Haye: Gitar

 • Trond Bøe: Trommer

 • Øyvind Halvorsen: Gitar

 • Steinar Oldereide: Tangenter

Sandnesbandet The Blue Chordettes holder julekonsert igjen, denne gang forsterket med fire blåsere. The Blue Chordettes har holdt på siden seint på nittitallet. I begynnelsen spilte de først og fremst godbiter fra eldre amerikansk blues. De siste åra har de konsentrert seg mest om å lage egen musikk, og for tida består konsertene for det meste av egne sanger. I 2013 ga de ut juleplata "No Presents", som fikk god kritikk. Geir Flatøe i Aftenbladet ga plata terningkast fem. «Flotte låter med fremføring som står i stil.» Knut Reiersrud i Bluesasylet på P2 kalte den en "feiende flott plate". "No Presents" ble spilt inn i Klepp lydstudio med hjelp fra Gunnar Tønnesen, og gitt ut på rød vinyl, med en ekstra cd for de som ikke har platespiller. Når nå The Blue Chordettes igjen holder julekonsert, har de med en firemanns blåserrekke som vil være med og spille sangene fra "No Presents". I tillegg vil det bli sanger fra det øvrige repertoaret, inkludert et par nye. Det vil være mulig å kjøpe "No Presents" på konserten til en gunstig pris, for de som ikke allerede har kjøpt julepresanger, eller ennå ikke har skaffet seg selv et eksemplar.


Pris: kr. 150 ,- (Medlemmer kr. 100,-)