Ons. 22. apr. Beggars Blue

Bandmedlemmer:
  • Jan Edvard - Gitar og sang.
  • Casper Bue - Bass
  • Jan Hvingel - Trommer, perkusjon.

Beggars Blue er et dansk bluesband med base i Aalborg. Orkesteret består av erfarne musikere, som har spillt sammen i mange år. Bandets fundament i bluesmusikken er tydelig, men de beveger seg meget i grenseområdene mellom Folk/Roots/ Blues med en tydelig kjærlighet til fete riffs og streif av rock. Gitarist og sanger (Jan Edvard) leverer den musikalske front, og bakkes solid opp av Casper Bue (bas) og Jan Hvingel (trommer). Bandet, som begynte å spille sammen i 1999, talte opprinnelig 5 medlemmer. Nå er det 3 igjen, som alle var med fra starten, og som har spillt sammen igjennom alle disse årene. Og nettopp samspillet, plassen til den enkelte og støtten til hverandre, er karakteristisk for Beggars Blues. Medlemmerne møtes rundt deres felles interesse for bluesmusikken som unge i Aalborg. De har skapt seg en god hjemmebane i byen, men har besøgt mange andre deler av landet. Deres konserter teller bl.a. Skanderborg Festival og Nibe Festival. Medlemmene i Beggars Blue opptrerr i mange andre sammenheng på den danske musikkscene. Guitarist og sanger, Jan Edvard, ga ut et album i eget navn i 2010, som blev playlistet på mange av landets radiostationer. Jan Hvingel har spillt inn album, og turnerer ofte, med århusianske Jørgen Fagernæs og Ole Bech.
MUSIKKEN
Beggars Blue skriver sin egen musik og har gitt ut 3 album i eget navn: ”New Boots” (2017), ”Saratoga Needs” (2007) og ”Riverman” (2002). På live-scenene blander orkestret egne komposisjoner med klassikere fra det blå. Stilen er swingende shuffle og boogie blues, leveret på orkestrets egen originale fasong. Etter at pianist, Poul Rasmussen, forlot bandet i 2012, har Beggars Blue måtte “gjenoppfunnet” seg selv. Det ble raskt besluttet å fortsette som trio, og sangene blev arrangert, så denne besetningeng nå til full kan skabe det lydbildet som bandet ønsker sig. Sangene er moderne, og på samme tid plantet dybt i tradisjonen som bluesmusikken kommer fra. I 2007 fikk bandet gjennombrudd hos norske bluesklubbene, og dette ga mulighet for å turnere mange ganger i fjellandet i de påfølgende årene. Bandet har vært meget aktive på de norske bluesklubber og bluesfestivaler, hvor de har høstet stor annerkjennelse og har optrådt på det landsdekkkende TV2Beggars Blue er et dansk bluesband med base i Aalborg. Orkesteret består av erfarne musikere, som har spillt sammen i mange år. Bandets fundament i bluesmusikken er tydelig, men de beveger seg meget i grenseområdene mellom Folk/Roots/ Blues med en tydelig kjærlighet til fete riffs og streif av rock. Gitarist og sanger (Jan Edvard) leverer den musikalske front, og bakkes solid opp av Casper Bue (bas) og Jan Hvingel (trommer). Bandet, som begynte å spille sammen i 1999, talte opprinnelig 5 medlemmer. Nå er det 3 igjen, som alle var med fra starten, og som har spillt sammen igjennom alle disse årene. Og nettopp samspillet, plassen til den enkelte og støtten til hverandre, er karakteristisk for Beggars Blues. Medlemmerne møtes rundt deres felles interesse for bluesmusikken som unge i Aalborg. De har skapt seg en god hjemmebane i byen, men har besøgt mange andre deler av landet. Deres konserter teller bl.a. Skanderborg Festival og Nibe Festival. Medlemmene i Beggars Blue opptrerr i mange andre sammenheng på den danske musikkscene. Guitarist og sanger, Jan Edvard, ga ut et album i eget navn i 2010, som blev playlistet på mange av landets radiostationer. Jan Hvingel har spillt inn album, og turnerer ofte, med århusianske Jørgen Fagernæs og Ole Bech.
MUSIKKEN
Beggars Blue skriver sin egen musik og har gitt ut 3 album i eget navn: ”New Boots” (2017), ”Saratoga Needs” (2007) og ”Riverman” (2002). På live-scenene blander orkestret egne komposisjoner med klassikere fra det blå. Stilen er swingende shuffle og boogie blues, leveret på orkestrets egen originale fasong. Etter at pianist, Poul Rasmussen, forlot bandet i 2012, har Beggars Blue måtte “gjenoppfunnet” seg selv. Det ble raskt besluttet å fortsette som trio, og sangene blev arrangert, så denne besetningeng nå til full kan skabe det lydbildet som bandet ønsker sig. Sangene er moderne, og på samme tid plantet dybt i tradisjonen som bluesmusikken kommer fra. I 2007 fikk bandet gjennombrudd hos norske bluesklubbene, og dette ga mulighet for å turnere mange ganger i fjellandet i de påfølgende årene. Bandet har vært meget aktive på de norske bluesklubber og bluesfestivaler, hvor de har høstet stor annerkjennelse og har optrådt på det landsdekkkende TV2


Sted: Sandnes Brygge
Entré fra kl. 20:00 og Konserten starter kl. 20:30.

Pris: kr. 200,- Medlemmer kr. 150,- Studenter kr. 0,-

Billetter kjøpes på "goticket", eller i døra med kort.

Programoversikt
Dato Arrangement